Promenadgänget

Den dagliga promenaden har nått 2465 mil sista dagarna under 2020.

Varvet promeneras för det mesta motsols.Lite kul information beträffande promenaderna är att dessa startade den 19 januari 2004. Deltagare under rubriken flitiga har varit Bosse Lindström, Inger och Lennart Ekman. Vi ska dock ej glömma vår fyrbente vänn Loke. 

600 mil passerades den 18 februari 2008!!!! Heja Heja Heja

Tidigare tog vi en liten paus och kastade boll vid Duvlöt, där hunden Zidine Zedan med sonen Odi väntade med en tennisboll. Nu har Zidane blivit halt av allt springande så det blir ingen paus. Familjen Ekmans hund Loke har dock med tiden blivit en ivrig bollfångare. Meddelas kan också att Loke har hittat ett antal tennisbollar som slås bort under brännbollsmatcherna på Stenvallen. Ett litet extra tack till honom. För det blir ju en och en annan boll som försvinner :O)

Varje 100 mil firas på olika sätt. Då firar vi med god mat och starka drycker och gör allt för att bryta ner den eventuella uppbyggnaden av ork och kondition som vi lyckats åstadkomma. Vi törs inte tänka på vad som kommer att inträffa när vi når 1000 mil. Inte långt kvar. Det snackas om Söderköping med Spa och andra otrevligheter. 

/vid pennan Bosse Lindström

I dag skriver vi den 2 december 2015. Under åren som gått har promenadgruppen avverkat 1700 mil. Det inträffade den 17 oktober 2015.

!00 mil är en betydande sträcka som måste firas på något vis. i regel går vi på teater eller krogen och förlustar oss. 1600 mil firades med besök på Estrad och såg Peter Kalsson och Blå Grodorna. Mycket trevligt.

1700 mil skall vi komma ihåg, med besök på Götalejon och Björn Skifs, den 27 mars 2016.

Vi vet att det är nyttigt att röra på sig i någon form. Tyvärr är det inte fler deltagare, nu än det var, när vi startade år 2004.

Flera gästgångare har dykt upp under åren. Juha Nyberg försöker var med på lördagar och söndagar i mån av tid.

Start sker vi Stenvallen klockan 8.00. Lördagar och söndagar har vi sovmorgon och startar först klockan 9.00.

Jämna veckor går vi högervarv och ojämna vänstervarv.

Det skulle var väldigt tevligt om fler tog sig i kragen och hängde med på våra övningar.

Välkomnen när du har tid hälsar: Inger och Lennart Ekman, den snälla hunden Loke samt Bosse Lindström

Har du frågor om promenaden? Ring 0705570103

Promenadgänget konogar på som vanligt. Av programmet, Fråga Doktorn, har det med stor tydlighet framkommit hur viktigt det är att röra på sig. Vi som är "lediga" på dagarna tycker att några fler kunde ställa upp på lördag eller söndag.

För närvarande är det bara Juha Nyberg som orkar upp på morgonen. Klockan 9.00, är ju inte en alldeles förfärligt tidig timma, för att gå ut och förbättra sin kondition. Tänk på hjärtat!❤😀

Banans längd är ca 5 km!

Ny rapport från den promenerande gruppen:

Det är med glädje, som vi kan berätta att vi fått en nya medlem, som i stort sett, är med varje dag och förgyller tillvaron. Anette Eriksson, med sin hund Jack, har förstått hur viktigt det är att röra på sig. Att hunden Jack, uppskattar promenaden, visar han, genom att skälla ut, alla som vi möter. Det kan vara bilar, mötande personer eller annat som kan vara lämpligt att ge en omgång. 

Vi har förnärvarande 4 stycken hundar i gruppen. Molly en tystlåten typ. Lilla uppkäftiga taxen Rut som alltid skall liga i täten och gillar att hjälpa Jack med skällandet. Den försynta Loke och ovan nämnda Jack. När inte Juha har tid, kommer hans fru Birgitta in som reserv.

Gruppen närmar sig nu 1800 mil , som kommer att inträffa någon gång i Juni 2016.

Fortsättning följer....

I går den 6 juni 2016 på självaste nationaldagen inträffade 1800 mil för promenad gruppen. Fortfarande är det samma tappra som presterar i stort sett varje dag. 1800 mil måste firas i någon form. Vad det blir för festligheter måste diskuteras.

Vi skall väl prata med gästspelarna om intresse finns för ett deltagande.🙂🤪👍

Promenadgruppen stretatar på. Vi närmar oss 1900 mil. Vi har kämpat genom mörker, snö och is.

Vi har också drabbats av den tråkiga informationen om att bollfångaren hunden Zidine Zedan har lämnat oss. När vi i började med våra promenader satt Zidine vid Duvlöt och väntade med en tennisboll i munnen. Ett mycket trevligt minne.

I dag är det den 20 december 2016. Vi har fått ett gäng supporters som hejar på oss varje morgon när vi går högervarv. Det är hästarna vid Söderby som gnäggar villt när vi rusar fram på rakan mellan Petersberg och Stenby. 

Huvudaktörerna är som vanligt Inger och Lennart Ekman och deras välartade hund Loke. Understundom dyker, Annete Eriksson med den skällande hunden Jack, upp på arenan. Juha Nyberg gör inhopp på lördagar eller söndagar. Deltagandet  är sporadiskt beroende på tidsbrist eller om det har varit dans" bugg" som fullständigt ödelagt förmågan att kravla sig ur sängen i arla morgonstund. Målsättningen är att vi skall nå 2000 mil under 2017.

 

Skall försöka, att under 2017 återkomma med tätare, information om vad som händer under veckorna. Vi kan kalla det för Hänt på byggden!

Nu har det Hänt! Promenadgruppen har nu gått 1900  mil. Det inträffade den 7 februari 2017.

Nu tar vi sikte mot 2000 mil, som kan inträffa under år 2017 om vi är rktigt flitiga.

Den senaste tiden har vi startat klockan 9 i stället för klockan 8 under vardagarna. Lördag och söndag är det samma tid 9.00 som gäller.

Alla som vill gå med är välkomna. Det är inte farligt att röra på sig!!!!!!!!

Bosse😲

 2000 mil.

Promenad gruppen har nu nått 2000 mil. Det inträffade den 31 oktober 2017.

Det är samma tappra, som knegar på. Det är en imponerade sträcka som avverkats i solsken och i bland regn, Den gångna sommaren har vi inte blivit störda av så mycket regn.

Gruppen består av Inger och Lennart Ekman med den trevliga hunden Loke och undertecknad.

Gästgångare har varit Annete Eriksson med hunden Jack som inte skäller lika mycket som tidigare och Juha Nyberg med hundarna Rut och Molly. Juha har tacklat av betydligt sedan han fyllde 60. Har sällan tid numera.

Det har hänt en del med hundarna under åren. Rut har tappat tänderna och Molly har blivit döv. Loke har klarat sig ganska bra, Han har bara blivit kastererad....

Per i Kälve, dyker upp som gubben i lådan i kälvebacken och räddar Lennart som är nära kollaps i mitten av backen de veckor vi går högervarv.

Per och hans fru Anita har delat ut presenter, glass, päron och till påsken har det blivit handmålade påskägg. Det tackar vi för.

Nu gäller det att fundera ut vad vi skall göra för att fira 2000 mil.

Vi inbillar oss att promenaden stärker oss. Får vi bara vara friska skall vi försöka nå 3000 mil. 

Synd att det inte är fler som tänker som vi och vill vara med och röra på sig.

Det framgår av media hur viktigt det är att vara aktiv i någon form. 

Vi ser fram emot fler deltagare i framtiden.

Bosse🙂😀🤪❤👍

 

Hej och hå!

Det har gått en tid sedan det blev någon information om motionsgruppen. Det skall bli ändring på det från och med nu hoppas jag.

Det har hänt en hel del under den här tiden.

I dag den 5 augusti 2018 har vi nått 2121, 5 mil inte illa eller hur.

Informerar om det tråkiga först. Hunderna Loke och Molly har lämnat oss på grund av sjukdom.

Det roliga är att vi nu understundom är flera deltagare. Jonas Thörn har bestämt sig för att försöka" hänga" med lördagar och söndagar. Hunden Jack som tidigare skällde på allt och alla har lagt om stil och låter det mesta passera utan att bli förbannad.  Birgitta och Juha med hunden Ruth är också på gång.

 Den här sommaren har varit ovanligt torr och varm. Deltagarna i gruppen har haft det kämpigt med stora vätskeförluster. Tack vare Per och Anita i Kälve har vi överlevt.Vi har fått glass och stärkande drycker. Grundvattnet har sjunkigt så numera kan man bara duscha 1 gång i veckan och då mycket sparsamt.

 Vi har fortfarande inte firat att vi nått 2000 mil. Motser förslat till aktivitet

Vi hörs snart igen🤒

Vid årsskiftet 2018/2019 har vi promenerat 2186 mil inte illa. Berättade att vi fått några fler deltagare blad andra Jonas Thörn som skulle vara med på lördagar och söndagar. Det blev 4 gånger innan han bröt ihop och lade ner sina ambitioner. Juha Nyberg har också lyst med sin frånvaro på grund av tidsbrist. Hoppas på bättring under 2019.

Anette Eriksson med hunden Jack har varit flitig under 2018. Jack har slutat skälla på allt och alla vilket är tråkigt. Ett glatt hudskall kan förgylla tillvaron.

Skallförsöka skriva flitigare under 2019.

Vi ses!

🙂🤪

 

Promenadgänget har nu gått totalt 2317 mil sedan starten 19 januari 2004. Inte illa! Nu tar vi nya tag under 2020.

😎😲 

Promenadgänget har nu vid årsslutet 2020 gått 2465 mil!

Gruppen har under året krympt av olika anledningar. Annette med hunden Jack har dykt upp då och då. Intresset för att mata Duvlöts hästar med morötter överskuggar nyttan av att vara med på den livsstärkande promenaden.

Nya hundar har dykt upp och förorsakat avbrott i promenerandet för somliga i gruppen. Att hundar kan påverka deltagandet, i de så livsviktiga promenaderna, har gruppledare Lennart Ekman svårt att förstå. Promenaderna har också varit de enda tillfällena att  träffas under rådande Pandemin.

När och om pandemin besegras med hjälp av vaccin hoppas gruppen att ett vist firande skall kunna genomföras. Förslag kan vara att grilla korv i grillhuset vid Stenvallen.

Nu gäller det sikta frammåt. Målsättningen är att vi under 2021 skall nå 2600 mil.

Vi hörs och ses hoppas jag.

Bosse L😎👍